Sports And Fitness

5 Enorme feil (og endringer!) Dean Karnazes laget på veien til suksess

lznlj

Folk spør meg ofte hva jeg ville gjort på en annen måte hvis jeg kan slå tilbake tiden. Jeg vil sannsynligvis ikke endre mye. Jada, jeg har gjort mange feil gjennom årene, men det er akkurat slik folk vokser. Som uttalelsen går: “En snuble kan stoppe et fall.”

Heldigvis har jeg ikke høst ofte. Men når jeg viser på mitt yrke som løper, var det ingen mangel på snubler. Her er et tilbakeblikk på hva jeg Qatars herrelandslag i fotball Skjorter gjorde galt, så vel som nøyaktig hvordan jeg endret meg. Ideelt sett kan disse leksjonene hjelpe deg med å ende opp med å være ditt fineste selv.

Dean Karnazes Topp 5 løpende feil

1. Jeg spiste et grusomt kosthold
Jeg benyttet meg av å tro at en kalori var en kalori, uavhengig av kilden. Som et resultat besto kostholdsplanen min generelt av søppelmat. Noen ganger, i løpet av et to-dagers ultramarathon, ville jeg kaste oppover 25 000 kalorier. Så jeg resonnerte, hvorfor ikke spise en hel pizza? Ostekake for dessert? Kom med det.

På et tidspunkt begynte jeg å legge merke til bivirkninger. Energinivåene mine svingte seg fra dundrende høydepunkter til kataklysmiske lavmål. Noe virket i balanse, så jeg oppsøkte en ny ernæringsstrategi.

Jeg hadde vært veganer på videregående, så jeg tok en beslutning om å prøve veganisme igjen. Det fungerte bra i omtrent seks måneder, men da endte jeg opp med å bli anemisk. Jeg la kjøtt inn igjen, mest i den typen bærekraftig høstet kaldtvannsfisk, som så ut til å forbedre ting. Jeg klippet alle bearbeidede så vel som finjustert mat (i utgangspunktet alt som kom i en pose eller boks). Hvis jeg ikke kunne trekke det fra et tre, grave det fra jorden eller fange det med hendene, sluttet jeg å spise det. Denne selvvalget førte til den perfekte kostholdsplanen for meg. Ved å velge matvarene som hjalp meg med å føle meg energisk så vel som i live, i tillegg til å eliminere matvarene som lot meg føle meg slapp, viste jeg meg på den beste kostholdsplanen for meg.

Mitt råd: Lytt til alle, følg ingen. Vi er alle forskjellige, spesielt når det gjelder kosthold, så eksperimenter for å oppdage hva som fungerer fineste for deg.

2. Jeg fokuserte utelukkende på å løpe
Før jeg kjørte, benyttet jeg meg til å surfe, Windsurf, terrengsykkel, samt fjellklatring. Da jeg begynte å løpe, droppet jeg ganske mye (eller reduserte meg betydelig på) hva som helst annet. Mine overkroppsmuskler atrophied så vel som min evne til å trå til å bli sidered. Bare å løpe, uten andre utviklingen av trening, endte opp med å være en oppskrift på ubalanse så vel som skade, så jeg etablerte min egen kroppsvekt-treningsrutine som slo den ideelle balansen, noe som resulterte i optimal generell kondisjon.

Mitt råd: Når det gjelder kondisjon, er balanse nøkkelen. Hovedsporten din skal ikke være Bayer 04 Leverkusen Skjorter den eneste aktiviteten du gjør. Oppdag aktiviteter som støtter det – enten det er sykling eller motstandstrening – som vil hjelpe deg med å holde deg inspirert i tillegg til å engasjere andre muskler.

3. Jeg løp bare for å oppnå et mål
Jeg brukte til å tro at jeg trengte en grunn til å løpe; Enten følg treningsprogrammet mitt, bevare baseline -kondisjonen, gå ned i vekt eller forbedre humøret. Det jeg imidlertid oppdaget er at det å ha et så måldrevet fokus kan forårsake utbrenthet. Løping var ikke lenger tilfredsstillende i seg selv, men endte opp med å være en slutt. Jeg tok en beslutning om å skifte paradigme så vel som ofte løp bare for den rene gleden av å løpe.

Da jeg var bosatt i Australia, oppdaget jeg om den aboriginale metoden for “walkabout.” Når livet blir foreldet så vel som hverdagslige, satte disse innfødte australierne ut fra landsbyen deres så vel som å gå. Ofte varer disse turene et par dager, andre ganger et par uker. Det er deres metode for å sjekke ut så vel som eventyr, å oppleve nye severdigheter så vel som nye horisonter. Når de kommer tilbake til stedet de begynte, ser de det med friske øyne.

Jeg begynte å gjøre “Runabouts.” Generelt stapper noen få dollar i shortsen min, så vel som bare å gå ut av inngangsdøren, destinasjonen ukjent. Jeg hadde løpt fra Sunup til Sundown, ofte lenger. Hvis jeg hadde lyst til å stoppe for en latte, ville jeg stoppe. Hvis jeg hadde lyst til å løpe hardt, ville jeg løpt hardt. Hvis jeg følte meg som å jogge, ville jeg jogget. Ofte ville jeg stoppe så vel som å snakke med folk underveis. Ofte ville jeg hørt på lydbøker; Andre ganger ville jeg bare stille inn på omgivelsene, enten jeg var ute i villmarken eller løp med byen ved midnatt. Løpet hadde ikke en annen funksjon enn å gjenopplive min indre brann.

Mitt råd: Sett inn morsomme løper i rutinen din. Til syvende og sist har disse hjulpet meg med å forhindre utbrenthet, samt holde lidenskapelig opptatt av å løpe år etter år.

4. Jeg overfører før løp
Jeg benyttet meg av angst for hva jeg skulle spise morgenen til et løp. Havregryn? Pannekaker? En bagel? Uunngåelig spiste jeg også mye. Det jeg senere har oppdaget er at med mindre du spiser tre timer før løpet, vil det ikke hjelpe mye uansett. Verre er det at det mest sannsynlig kommer til å evaluere deg ned.

Hva spiser jeg før et løp nå? Ingenting. Ærlig talt, jeg har ikke noe til frokost bortsett fra min typiske kopp kaffe. Når jeg treffer startstreken, føler jeg meg lett på føttene ogsåsom ubelastet i stedet for oppblåst så vel som overdreven. I tillegg til at jeg senere, noen mil inn, vil jeg strekke meg etter en drivstoffmat.

Mitt råd: Prøv å lysne opp eller unngå morgenmåltidet ditt før en treningsløp for å se om det kan være ideelt for deg å gjøre foran ditt neste løp. Du kan bli sjokkert over å oppdage at ytelsen din virkelig forbedres.

5. Jeg gikk raskere da kroppen min uttalte “sakte”
Hvil så vel som bedring? Alvor? Det er for de svake, eller slik tenkte jeg. Daglig var en straffende brutal maksimal innsats treningsøkt. Denne intense, upålitelige maksimalistiske teknikken fanget TSG 1899 Hoffenheim Skjorter meg til slutt. I stedet for å bli sterkere, platet jeg. Da begynte min fysiske form å avta. Jeg hadde overdrevet det – presset så bra for så godt, så vel som det etterlot meg i en nesten komatose spesifiser av slapphet. Jeg innrømmet til slutt så vel som støttet av.

Etter at jeg fikk tilbake energien min, begynte jeg å endre teknikken min ved å presse vanskelig en dag i tillegg til å gå mye lettere til neste. Dette gjorde meg ikke bare i stand til å gjenvinne min generelle handlekraft, men forestillingene mine ble stadig også forbedret.

Mitt råd: Lytt til kroppen din. Dette er mye lettere oppgitt enn gjort. Det er fremdeles en kamp for meg å holde tilbake på de enkle dagene, selv om jeg reflekterer over mine tidligere assists for å styrke min gusto. Jeg sier til meg selv å redde den iveren neste dag.

Disse fem feilene ble til nyttige kjøretimer jeg nå vet. Inspiser tilbake med meg om flere tiår, så vel som jeg er sikker på at jeg har mye mer å dele. Å forbedre din fysiske form er en reise, ikke et reisemål.

Denne informasjonen er bare for akademiske funksjoner, så vel som ikke er ment som en erstatning for medisinsk diagnose eller behandling. Du må ikke bruke denne informasjonen for å diagnostisere eller behandle et helse- og velværeproblem eller tilstand. Inspiser alltid med legen din før du endrer kostholdet ditt, endrer søvnvanene dine, tar kosttilskudd eller starter en ny fysisk kondisjonsrutine.

Dean Karnazes

Dean Karnazes, som er en internasjonalt anerkjent utholdenhetsutøver, så vel som en bestselgende forfatter i New York Times, og har presset kroppen så vel som sinn til ufattelige grenser. Blant sine mange prestasjoner har han kjørt 350 konstante miles, foregående søvn i tre netter. Han løp over Death Valley i 120-graders temperaturer, i tillegg til at han løp et maraton til Sydpolen i ugunstige 40 grader. Ved ti forskjellige anledninger har han kjørt en 200-mils stafettløpssolo, og løper sammen med lag på tolv.

Leave A Comment