Sports And Fitness

Albany distriktsadvokat kritisert i Steroid Case

lznlj

Albany distriktsadvokat kritisert i Steroid Case
Av Raymond Hernandez

Som distriktsadvokat for Albany County, har P. David Soares gitt seg et navn rundt staten ved å etterforske de beste offentlige tjenestemennene i New York, mange som nylig veide om de skal straffeforfølge statsminister David A. Paterson på siktelser for perjury.

Albanys distriktsadvokat, P. David Soares, til venstre, på en pressekonferanse i 2007, med senator Charles E. Schumer.

Men nå konfronterer Mr. Soares spørsmål om han selv handlet feil i sin innsats for SS Lazio Skjorter å straffeforfølge operatørene av et apotek i Florida i sentrum av en nasjonal steroidskandale som impliserte store sportstall.

En føderal dommer i Florida har tillatt operatørene av selskapet, Signature Pharmacy, å fortsette med en sak som anklager Mr. Soares og hans kontor for føderale brudd på borgerrettigheter.

Ved å nekte Mr. Soares forslag om å avskjedige drakten, brukte dommeren, Gregory A. Presnell, bitende språk for å kritisere Mr. Soares og sa at han hadde ledet en sak spekket med feil, inkludert arrestasjoner som potensielt var ulovlig, som Mr. Soares søkte for å tiltrekke maksimal mediaoppmerksomhet.

Mer bredt sa dommer Presnell at han ikke klarte å forstå hvorfor Mr. Soares mente at han hadde et juridisk grunnlag for å forfølge etterforskningen, og la merke til at signatur ikke hadde noen kontorer i New York, og at folket aldri hadde satt foten i staten.

“New York ser ganske enkelt ut til å ha vært bare en av de mange statene som signaturen sendte eller fylte resepter,” skrev dommeren i en kjennelse som ble gitt ut i juni.

”Kort sagt, det er ingenting i posten som antyder at signatur hadde noen distinkt eller spesiell nexus til staten New York eller Albany County. At Albany D.A.s kontor ville delta i en etterforskning – og senere forsøke å straffeforfølge en sak – er forvirrende. ”

Drakten sentrerer seg om en etterforskning som Mr. Soares innledet for flere år siden som til slutt førte til en høyt Tigres UANL Skjorter publisert Rob på signaturapotek i Orlando, Fla., Som påtalemyndigheter hadde påstått var leverandøren av minst 10 millioner dollar av kontrollerte stoffer solgt til kunder i New York.

Raidet, i februar 2007, førte til arrestasjonene av fem personer tilknyttet signatur: Naomi og Robert Loomis, paret som eier apoteket; Kenneth Michael Loomis, Mr. Loomis bror og farmasøyt i selskapet; og to tidligere ansatte, Kirk Calvert og Tony Palladino.

Dommer Presnell stilte også spørsmål ved lovligheten av arrestordren fordi de ble innhentet basert på en opprinnelig tiltale mot de tiltalte og ikke på et sekund erstatter tiltale.

Dommeren stilte også spørsmål ved om Mr. Soares til og med hadde jurisdiksjon til å foreta en etterforskning i Florida, og la merke til at de tiltalte ble arrestert basert på tegningsretter utstedt i New York og ikke i Florida.

Han beskrev også i hvilken grad Albany District Attorney’s Office forsøkte å orkestrere mediedekningen for raidet, og sa at Mr. Soares og en topp nestleder i saken, Christopher Baynes, “ser ut til å ha vært fokusert i en betydelig del på å sikre at saksøkerne ‘Arrestasjoner og raidene ville bli dekket av media.’

I sin kjennelse så det ut til at dommeren også gikk ut av hans måte å merke seg at fra april 2009 hadde Mr. Soares, som først ble valgt til distriktsadvokat i 2004, aldri tiltalt en forbrytelsessak som ledende advokat, aldri hadde presentert en sak til en stor jury og hadde aldri sikret seg en forseglet tiltale. Tiltalene mot underskriveren tiltalte ble innhentet av Mr. Baynes.

Kjennelsen av dommer Presnell var det andre tilbakeslaget Mr. Soares som ble møtt i signatursaken. I 2008 kastet en dommer i Albany ut kriminelle tiltale mot de fem tiltalte til signaturen, og siterte en serie feil og feiltrinn fra påtalemyndighetene i Albany County som han sa hadde skadet saken.

Torsdag forsvarte Robert Bonner, en privat advokat som representerte Albany District Attorney’s Office, Mr. Soares oppførsel i saken og sa at dommer Presnells avgjørelse hadde blitt anket. Han bemerket også at Mr. Soares kontor hadde inngitt nye siktelser mot de samme fem tiltalte fra Signature Pharmacy.

Men Amy Tingley, en advokat som representerer signaturens saksøker, sa at dommerens avgjørelse styrket saken sin. “Vi føler oss veldig fornøyde med at den føderale dommeren anerkjente uoverensstemmelsene av disse påtalemyndighetenes opptreden og skaden den forårsaket,” sa hun og la til at signatur mistet så mye selskap som et resultat av saken at Englands herrelandslag i fotball Skjorter den ble tvunget til å legge ned i 2008.

Joel B. Rudin, advokat på Manhattan som spesialiserer seg i tilfeller av påtalemyndighet, ringte dommer Presnells kjøp uvanlig og sa at det var svært skadelig for Mr. Soares.

“Det legger ut en veldig sterk sak om mishandling i etterforskningen og arrestasjonen av saksøkerne,” sa han, “og viser et vedvarende forsøk på å orkestrere media for å skade troverdigheten til dette selskapet og dets eiere.”

Mr. Soares har beskrevet signatur som BEing i sentrum av en landsomfattende ring av skyggefulle nettsteder og uetiske leger som hadde laget steroider og andre kontrollerte stoffer som er enkle å få tak i over Internett.

Aktorene anklaget at nettstedene gjorde det mulig for leger å tilby resepter til en rekke mennesker – inkludert profesjonelle baseball- og fotballspillere som forsøkte å forbedre ytelsen – de verken hadde møtt eller diagnostisert. Signaturapotek, sa aktorene, fylte reseptene.

Mr. Soares har vært i sentrum for flere høyprofilerte saker som involverer politiske skikkelser i New York de siste årene.

Senest ga Judith S. Kaye, den tidligere sjefsdommeren for den statlige lagmannsretten, en rapport som sa at guvernør Paterson villedet statlige etiske regulatorer mens han vitnet under ed om billetter han hadde fått et New York Yankees ‘World Series -spill i fjor .

Men hun overlot det til Mr. Soares for å avgjøre om hun vil forfølge perjury anklager mot guvernøren.

En av Mr. Soares mye mer høyprofilerte saker involverte en etterforskning av måten administrasjonen av tidligere statsminister Eliot Spitzer håndterte de politisk følsomme reisejournalene til en rival, Joseph L. Bruno, en tidligere republikansk senat flertallsleder.

Mr. Soares trakk kritikk for sin omgang med den etterforskningen etter å ha utstedt motstridende vurderinger av saken og etter å ha intervjuet Mr. Spitzer og andre tjenestemenn uformelt, snarere enn under ed. Til slutt inngav han ingen siktelser.

Leave A Comment